CIVIC SCOUTS AT WORK

CIVIC SCOUTS AT WORK je program za izgradnju i jačanje kapaciteta za tvrtke u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Njemačkoj. Program je započeo u Njemačkoj krajem 2022. godine, a u Bugarskoj, Hrvatskoj i Mađarskoj u 2023. godini.

Sudjelovanje u programu je besplatno, a zaposlenici/e prolaze obuku kako bi postali CIVIC SCOUTS: dinamični team players koji pomažu svojim tvrtkama da budu inovativna mjesta učenja i odgovorni akteri u društvu. Budući da tvrtke imaju važnu ulogu u društvu, posebno u izazovnim vremenima koja se rapidno mijenjaju, od ključne je važnosti osnažiti zaposlenike/ce potrebnim vještinama i kompetencijama za rješavanje poslovnih izazova kako bi na taj način mogli adresirati važna društvena pitanja. CIVIC SCOUTS će kroz svoje sudjelovanje pomoći tvrtkama da osnaže svoju korporativnu kulturu i da budu privlačno radno mjesto za sadašnje i buduće zaposlenike.

ŠTO JE CILJ PROGRAMA CIVIC SCOUTS AT WORK?

CIVIC SCOUTS AT WORK ima za cilj osnažiti zaposlenike/ce u tvrtkama kroz prilike za učenje i oblike daljnjeg usavršavanja o društveno-ekonomskim temama kao i metodičke vještine te na taj način promovirati dinamičnu i inovativnu radnu atmosferu. Naš transnacionalni pristup omogućuje tvrtkama i zaposlenicima/ama umrežavanje i razmjenu izvan granica Republike Hrvatske. Moduli obuke prilagođeni su svakodnevnici tvrtke i izvodit će se u redovnim intervalima sa zaposlenicima/ama. Program će uzeti u obzir specifičan kontekst za Republiku Hrvatsku i relevantne početne uvjete za tvrtke koje sudjeluju u programu. Uz podršku stručnih facilitatora, dizajn i izvedba modula prilagodit će se potrebama i interesima svake tvrtke.

Šest tvrtki u Republici Hrvatskoj imalo je mogućnost predložiti po osam zaposlenika koji su besplatno sudjelovali u programu koji je trajao 12-14 mjeseci kako bi postali CIVIC SCOUTS. Tijekom ovog razdoblja zaposlenici/e su imali priliku iskoristiti mogućnosti modula koji će se izvoditi online i uživo i razvijali se da budu u mogućnosti primijeniti naučeno.

KOJA JE DODANA VRIJEDNOST ZA CIVIC SCOUTS I TVRTKE?

DODANA VRIJEDNOST ZA CIVIC SCOUTS

  • CIVIC SCOUTS će biti sigurniji u vlastite kompetencije i izgraditi će otpornost na izazove uzrokovane društvenim promjenama.
  • CIVIC SCOUTS postat će dinamični team players s važnim vještinama za prilagodbu njihovih tvrtki promjenama.
  • CIVIC SCOUTS postat će osviješteni o kompleksnim pitanjima koja su vezana uz društvene promjene. Steći će vještine i kompetencije za diskusiju o kontroverznim tema kao što su zelena tranzicija, digitalna transformacija, nediskriminacija, rodna ravnopravnost, različitosti itd.
  • CIVIC SCOUTS će biti osnaženi primjenjivati ono što su naučili u svom radnom okruženju.
  • CIVIC SCOUTS će biti pozvani sudjelovati u studijskom putovanju u transformativnu regije Europe.

DODANA VRIJEDNOST ZA TVRTKE

 • Istaknite se kao inovativna tvrtka i lider u svom području dok stječetu pozitivnu vidljivost kao odgovoran akter u društvu na nacionalnoj i europskoj razini.
 • Povećajte atraktivnost svoje tvrtke za postojeće i nove zaposlenike.
 • Posvetite svoju tvrtku future-oriented, komunikativnom i uključivom radnom okruženju.
 • Steknite dodatnu vidljivost kao sudionik programa putem naših kanala komunikacije.

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

U programu mogu sudjelovati tvrtke koje imaju između 50 i 1000+ zaposlenih.

Facilitatori

Dijana Vetturelli

Facilitator

Dijana Vetturelli je suosnivačica tvrtke VETTURELLI i startupa qohubs. Aktivno promovira organizaciju budućnosti, uvjerena kako je tajna uspjeha u snazi ljudske interakcije i vođenju smislenog tematskog diskursa. Magistra je ekonomije, certificirani OpenSpace Beta Practitioner i Agile Architect. Tijekom proteklih 15-tak godina osmislila je brojne projekte za pokretanje organizacijskih i društvenih promjena koji počivaju na pokretanju diskursa te je angažirana na stvaranju uvjeta za promjenu percepcije društva na području raznolikosti i inkluzije. 2020. godine osmislila je inovativnu platformu za poticanje brzih organizacijskih i društvenih promjena – qohubs. Prije poduzetničkih voda stekla je međunarodno menadžersko iskustvo u koncernu Robert Bosch u Njemačkoj, Austriji i Adria regiji.

Viktor Vetturelli

Facilitator

Viktor Vetturelli je suosnivač višestruko nagrađivane tvrtke VETTURELLI specijalizirane na organizacijske promjene, kulturu i transformaciju sa sjedištem u Zagrebu i Stuttgartu. Viktor je posvećen razvoju međuljudskih odnosa i njihovoj interakciji unutar organizacija. U VETTURELLI uz rad s pojedincima, razvija i provodi projekte s ciljem poboljšanja organizacijske kulture i društva općenito. Rođeni Nijemac, magistar poslovne ekonomije, certificirani Executive Coach, Agile Culture Coach i OpenSpace Beta Practitioner, iza sebe ima menadžersko iskustvo u međunarodnoj kompaniji. Kreativnost u pristupu i istančan odnos prema kompleksnim komunikacijskim izazovima stekao je i dokazao u radu s brojnim međunarodnim organizacijama. 2020. godine pokrenuo je inovativnu platformu za poticanje brzih organizacijskih i društvenih promjena – qohubs te osnovao istoimeni startup.

Dragana Vujinović

Facilitator

Dragana Vujinović je qohubs Client Experience Manager. Dragana je stručnjak s više od 15 godina iskustva u različitim područjima ljudskih resursa (HR) u međunarodnom okruženju, uključujući godinu dana rada i života u inozemstvu. Pouzdana i otvorena za promjene. Svoju karijeru u HR-u započela je u Siemensu gdje je provela 12 godina, a kroz cjelopkupni karijerni put vodila je HR odjele nekoliko velikih kompanija iz različitih industrija (FCMG, kemijska industrija). Njezina područja stručnosti iz HR-u su upravljanje talentima, upravljanje učinkom, učenje i razvoj, angažman zaposlenika, organizacijski dizajn te upravljanje promjenama i kriznim situacijama.